V digitalni dobi, kjer večina novih in vznemirljivih hobijev, ki se ponujajo otrokom, temelji na tehnologiji, je treba priložnost, kot je edinstvena dejavnost Paintball za otroke, sprejeti z odprtimi rokami. Ko gre za tehnologijo, imamo veliko razlogov za hvaležnost. Z njo nam ne bi uspelo popolnoma spremeniti in poenostaviti načina življenja našega vsakdana. Na žalost pa smo zaradi tega postali neverjetno lena generacija. Kljub trendom fitnesa in zdravega življenja, ki so v zadnjih letih skokovito narasli, bo vedno obstajala možnost sedenja v zaprtih prostorih, maratonsko gledanje Netflixa in igranja video iger. Te dejavnosti so zabavne, a če se z njimi udejstvujete večino svojega časa, lahko vodijo do zdravstvenih težav.

 

Kot starš je pomembno, da svoje otroke seznanite s hobiji in jim pokažete prednosti preizkušanja novih stvari. Ko govorimo o vznemirjenju, vadbi in dejavnosti ki otrokom omogoča, da kar najbolj izkoristijo zunanje okolje, je paintball za otroke na prvem mestu. Paintball za otroke izpolnjuje vse pogoje odlične otroške dejavnosti, ker se izvaja na prostem, je aktiven in spodbuja timsko delo, reševanje problemov in kritično razmišljanje.

 

Paintball za otroke navodila otrokom z inšturktorjem. Vsi otroci so zbrani okoli inštruktorja. Inštruktor je v svetlo sivi majici s kratkimi rokavi, otroci so vsi oblečeni v kamuflažna oblačila.

 

Kot vse, kar počnemo, tudi to vsebuje element tveganja, vendar je stopnja nesreč pri igranju paintballa izjemno nizka. Veliko bolj verjetno je, da se boste poškodovali med igranjem nogometa ali celo bowlinga, kot pri igranju paintballa. Učenje varnega obvladovanja teh tveganj je bistveni del zdravega otroštva. Če želite izvedeti več o paintballu za otroke, ste na pravem mestu!

 

Kaj je paintball?

Glede na nedavne ankete, je paintball trenutno najhitreje rastoči šport v Evropi. Paintball je šport, pri katerem igralci poskušajo eliminirati nasprotnike tako, da se streljajo z žogicami, ki vsebujejo barvno polnilo. Kroglico z barvo se streljajo skozi napravo, imenovano marker ali paintball pištola. Ko barvne kroglice udarijo, sprostijo barvilo. Ko zadenejo igralca, barva tega igralca označi kot izločenega.

 

Paintball se lahko igra na notranjih ali zunanjih igriščih različnih velikosti. Paintball igra se pogosto igra kot organiziran tekmovalni šport, ki vključuje lige in turnirje. Cilj se lahko razlikuje glede na vrsto igre: boj za zastavo, ki jo drži nasprotna ekipa, branjenje ali zavzemanje določene točke na igrišču ali preprosto se znebiti vseh drugih igralcev na igrišču, dokler niso preostali igralec ali ekipa. 

 

Ko se je v zgodnjih 80-ih začelo igranje paintballa, so ga nekateri označili za zelo nevaren šport, a temu še zdaleč ni tako. Statistično gledano je paintball varnejši od rokometa, nogometa in celo golfa! Prvo pravilo paintballa, ki ga najbolj ugledni ponudniki paintballa vedno strogo izvajajo, je, da vedno nosite zaščitno čelado in oblačila, ko ste v igralnih conah. Paintball Park Spyder jemlje to pravilo izjemno resno in nudi čelade za popolno zaščito obraza, da zagotovi največjo varnost in udobje med paintball igro.

 

Pištole za paintball segajo od preprostih do sofisticiranih, vsem pa je skupna omejitev njihove moči in dosega. Mednarodna varnostna omejitev hitrosti, pri kateri strelja pištola z paintball, je 329 km/h. 

 

Paintball je šport, ki ga igrajo ljudje vseh poklicev in življenjskih stilov. Je šport, v katerem ženske in moški tekmujejo enakovredno in kjer starost ne prevladuje nad mladostjo. Tako kot pri partiji šaha, je sposobnost hitrega in odločnega razmišljanja tisto, zaradi česar postanete zvezda paintballa. Inteligenca in odločnost, ne le moč, hitrost ali agilnost, sta ključnega pomena za uspeh. 

Ali je paintball varna igra za otroke?

Katki odgovor je, da: paintball je varna igra za otroke.

Paintball ni samo zabavna in razburljiva družinska dejavnost, ampak je izjemno varna za ljudi vseh starosti. Z nekaj osnovnimi kosi opreme, bujno domišljijo in skupino prijateljev, ki se radi zabavajo, lahko paintball za otroke postane poseben del otroškega rekreacijskega življenja. In ker je paintball varen za otroke, lahko s seboj pripeljete vso družino ali svojemu razposajencu organizirate nepozabno rojstnodnevno zabavo. 

 

Paintball industrija je ponosna na svojo zavezanost varnosti svojih igralcev – od mladih do starih in od majhnih do velikih – in to zavezanost krepi na vseh ravneh športa. Usposobljeni vodiči in osebje so prisotni na vseh poligonih. Za specialiste, inženirje in tehnike, ki oblikujejo, izdelujejo in distribuirajo zaloge pripomočkov, ki se uporabljajo v igri, je zagotavljanje, da je paintball varen za otroke, njihova glavna skrb. Vsi pripomočki so testirani in skladni z najstrožjimi standardi, preden so odobreni za distribucijo. Tako kot sam šport, je tudi oprema za paintball varna za otroke. 

 

Paintball za otroke Spyder v ljubljani: prikazanih na sliki je 6 otrok, vsi v kamuflažni obleki z zaščitno masko na obrazu in vsi imajo v rokah pištolo za paintball.

 

Medtem, ko je paintball na splošno varen za igralce vseh starosti, pa obstaja nekaj vznemirljivih dodatkov v svetu paintballa, ki bodo staršem in malčkom zagotovili, da se bodo vsi imeli odlično na poligonu. Glede na starost otrok ima Paintball park Spyder na voljo 3 različne pakete opreme. Za 6-10 let so na voljo lahki, plastični markerji, ki delujejo na vzmet, kaliber kroglic pa znaša 50 cal. Za otroke od 10. Do 14. Leta starosti so primerni polavtomatski markerji, ki delujejo na stisnjen zrak. Za otroke 14+ pa se razlikuje le kaliber kroglic, ki znaša 68 cal. Starost otrok za določeno opremo je okvirna. Glede na velikost in fizično pripravljenost otrok jo določi vodič, da zagotovi varno igranje. Oprema se vedno določi glede na najmlajšega v skupini.

 

Kako poteka Paintball za otroke?

Cilj številka 1 Paintball Parka Spyder Ljubljana je varnost vseh udeležencev. Poskrbeli bomo za varnostna navodila o pravilni uporabi vse opreme, ki si jo bodo otroci izposodili pri nas ter se pogovorili o igranju in nasvetih za igranje. Vodiču lahko starši in otroci kadarkoli postavijo vprašanja. Upoštevati je potrebno, da ima lahko vsak poligon nekoliko drugačna pravila igre, ki se spreminjajo glede na vrsto igre, ki se igra. Glavna varnostna pravila, kot je uporaba čelade na igrišču, so univerzalna in se ne bodo nikoli spremenila. 

 

Večina udarcev barvnih žogic se bo zgodila iz večje oddaljenosti in bo bolela le nekaj sekund. Najbolj je presenetljiv nenaden šok, ko vas zadane žogica. Poleg tega pa so pri otroški paintball igri uveljavljena pravila, ki preprečijo, da bi otroci igro zapustili v solzah. Paintball za otroke se razlikuje v tem, da se uporablja manjše barvne žogice, ki imajo približno tretjino udarne energije standardne paintball žogice.

 

Low impact Paintball ali paintball za otroke se imenuje tako zato, ker je oprema lažja in manjša, kar mlajšim igralcem olajša držanje in streljanje, hkrati pa zmanjša moč udarca paintball žogice. Standardne barvne žogice so kalibra 68, kroglice za otroški paintball pa kalibra 50. To omogoča, da otroci izkusijo paintball v največji možni meri, ne da bi jih udarci zelo boleli. 

 

Minimalna starost igralcev je 6 let s soglasjem staršev. Starši bodo morali podpisati tudi varnostno izjavo za otrokovo igro. 

 

Ob prihodu na poligon se bo najprej izvršila registracija, nato bo vodič povedal navodila za varnost, otroci se bodo seznanili z opremo, sledi razdelitev v time in 3, 2, 1, čas bo za nepozabno igro paintballa. 

Paintball za otroke Ljubljana – Paintball Park Spyder

Za najbolj noro zabavo v mestu, ki jo bodo otroci doživeli, je le nekaj minut od centra Ljubljane oddaljen Paintball za otroke Ljubljana v Paintball Parku Spyder. Za varnost vaših otrok smo pripravili posebno paintball opremo, s katero bodo doživeli varno zabavo v naravi. Oprema se razlikuje glede na starost otrok, delimo pa jo na 6-10 let, 10-14 let in 14+ let. 

 

Otroci se bodo lahko zabavali na enem izmed dveh največjih in na novo urejenih poligonih, ki sta opremljena z naravnimi barikadami, mostički in zakloni, ki bodo otrokom pričarali nepozabno adrenalinsko doživetje v objemu narave. Ekipa z dolgoletnimi izkušnjami zagotavlja profesionalno izvedbo, upravljalci parka pa poskrbijo, da je varnost na prvem mestu. Paintball za otroke Ljubljana v našem parku bo izpolnil vaša in otrokova pričakovanja, saj vedno poskrbimo za najvišji nivo storitve. 

 

Paintball za otroke igrišče kjer so prikazani 3 otroci v kamuflažni obleki z zaščitno masko na obrazu in vsi imajo v rokah pištolo za paintball.

 

Paintball za otroke Ljubljana nudi odličen načina za začetnike in mlajše otroke, da izkusijo paintball brez zastrašujočega faktorja, ki včasih spremlja tradicionalni paintball. Z opremo v enakem slogu, enakimi igralnimi polji, 20% počasnejšo in 27% manjšo paintball žogico, ki ima posledično 67% manjši udarec, bo paintball za otroke zagotovil enako 100% zabavo in razburjenje kot klasični paintball. 

 

Še nekaj napotkov za starše: predlagamo, da otroci nosijo ohlapna in udobna oblačila, ki pokrivajo čim več izpostavljene kože. V hladnejšem vremenu so priporočljivi puloverji s kapuco, športne hlače in zaprti čevlji z oporo za gležnje. Poleti, ko je zunaj vroče, za njih izberite lahka oblačila, ki bodo brez težav dihala. Čeprav sta naša poligona skrita v senci dreves, med igro še vedno postane kar vroče. 

 

Če vas zanimajo še kakšne informacije vam pripročamo branje našega članka Kako preživeti dan v Paintball Park Spyder?